遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 1月17日 (星期六) 當米奇遇上obama 的日子o既吹水Post
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2009-1-16 10:45 PM 發表
我瞓啦

good nite

nite nite

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

I think no one around???

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

船長!!!!

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2009-1-17 03:13 PM 發表
船長!!!!

你咁夜都唔訓啊????

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2009-1-17 12:35 AM 發表

你咁夜都唔訓啊????

頭先返黎訓咗幾粒鐘lu

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2009-1-17 03:38 PM 發表

頭先返黎訓咗幾粒鐘lu

我今日教到個 trainee 嘔曬血.....

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2009-1-17 12:44 AM 發表

我今日教到個 trainee 嘔曬血.....

點解呀?
你唔係做front desk咩?

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2009-1-17 03:56 PM 發表

點解呀?
你唔係做front desk咩?

我係做 front desk 啊.....我係話我教個新人教到嘔曬血.....

第 1 次教左佢 (無 take notes), 跟住格左無耐....問返佢, 佢竟然擰頭話唔識....我依家都唔知點 train 佢好.....上個 Sat 已經返工.....到今日 Friday 都仲係唔掂......

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2009-1-17 01:02 AM 發表

我係做 front desk 啊.....我係話我教個新人教到嘔曬血.....

第 1 次教左佢 (無 take notes), 跟住格左無耐....問返佢, 佢竟然擰頭話唔識....我依家都唔知點 train 佢好.....上個 Sat 已經返工.....到今日 Friday ...

做front desk唔係check in check out咁咩?
點解佢咁耐都未識呀?
個computer system好難用?

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2009-1-17 04:04 PM 發表

做front desk唔係check in check out咁咩?
點解佢咁耐都未識呀?
個computer system好難用?

我地係做 check in check out, 但都有其它 side jobs + bill postings 做

我都想知點解佢咁耐都唔識....好似 group check-in, 叫佢由 group name 轉返個 guest name, 人哋 max 5 mins 可以 finish, 佢要  take 15 mins at least 都搞唔掂

我覺得好易用喎....老細(VP)趁經咁問過佢 "我無 see 過你個 resume, 你有乜野 experiences" 跟住佢答 worked in Banquet and b4 that at front desk" 咁老細問佢用乜 software....同我地個 software 係咪差唔多...her answer was YES

我諗我聽日要叫佢 list all the questions she might have about daily shift & the side jobs ....

最抵死係今日有個客打電話黎問野, 佢唔識答, hold 左條線, 跟住問我...咁我問返佢個客問乜, 佢話俾我知 something about bath tub....到我聽個電話, 其實個客係問緊 hot tub.....你話我點可以唔嘔血.....

頂部

快速美言