诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [疑難] 用緊bt時上唔綱
  jilla     Rank: 1
XS缺
性別 保密
UID 27690

精華 0
帖子 7
積分 98   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-4-9

用緊bt時上唔綱

X-Seek
此 X-Seek 主題價值 100 XS。 (天藍出手)
X-Seek 出題者 jilla 希望能在 2008-2-2 07:42 PM 前尋找到解決方案。
已於 2008-2-27 12:35 AM 由 ultraegg 選出最合適的解決方案及關閉 X-Seek 主題。

我係用kaspersky7.0
但係用緊bt時上唔綱
冇用bt上到,唔知係咪個防毒block左呢?
有冇人可以help me?......thx

ultraegg :
己通知出題者關閉主題

---------------------------------------------------------------------------

由於出題者沒有回覆有關關閉主題的pm, 現由版主代為關閉. Feb 26, 08

[ 觀看解決方案 ]

最後編輯: mickeyGoUp : 2008-1-21 08:49 AM
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

未必關 kaspersky 事, 有無駁 router? 有的話, 試試直接駁 modem 又如何?

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

係呀,好多時係關個 router 事架! 尤其係 Linksys。  聽埋您講您係咪有 router 同埋咩牌子同埋試完 ultraegg 既提議後先再同您研究點解決 。

頂部

XS缺
性別 保密
UID 27690

精華 0
帖子 7
積分 98   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-4-9

我冇用router ar......thx

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

咁奇? 直接駁 cable modem 都唔得?
咁以前係咪都用開 kaspersky?

理論上一部電腦直接駁 cable modem, 唔應該會出現呢個情況; 如果真係anti-virus / firewall block 的話, 應該連 BT download 都唔可能. 所以請盡可能詳細講出前後情況 (e.g. 以前無 kaspersky, 剛update xxx, windows vista, ....... etc), 以便提供合式的意見.

頂部

999esc     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 1211

精華 0
帖子 27
積分 161   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-18

tcpip綫程數有無修改?默認是10,如果你BT任務太多既話,IE的確有時候會打唔開網頁,你修改到256基本上就無事
呢個軟件請去pps網站下載,名字叫綫程數補丁,打完后記得重啓(只限windows xp)

ultraegg :
Not a solution, but thanks for trying to help

X-Seek 解決方案 1/9  [ 觀看下一個解決方案 ]  
頂部

joseph     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 18232

精華 0
帖子 137
積分 409   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-12-25

I using Firefox and no such problem.

X-Seek 解決方案 2/9  [ 觀看下一個解決方案 ]  
頂部

XS缺
性別 保密
UID 27690

精華 0
帖子 7
積分 98   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-4-9

多謝大家幫忙........
我諗應該係我個綱絡商問題
我喺其他FORUM睇到
用佢間公司就會BLOCK左BT.........
唉..... 依家都唔知用50M做乜
仲要用多2年先到期
佢仲要係喺我簽左約半個之後,先開始BLOCK
如果大家諗住轉綱絡商 必須諗同問清楚先呀

頂部

zebra     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 18849

精華 0
帖子 5376
積分 1568   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-1-3

try delete old files and delete bt folder in program file

load bt 0.97

don not use 0.98  this cannot download bt torrents

ultraegg :
Not a solution, but thanks for trying to help

X-Seek 解決方案 3/9  [ 觀看下一個解決方案 ]  

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

回復 #8 jilla 的帖子

請問您係用邊間綱絡商架呢?

咦? 無理由格? 佢 block BT 但係您係用 BT 時上唔到網,咁即係佢唔係完全 block 晒 BT 喎?  而係 上網/BT 您唔可以同時做,只可同時只係做一樣咁播。

頂部

快速美言